Από το Σάββατο 19 Ιανουαρίου εώς το Σάββατο 26 Ιανουαρίου η μικρή Φρίντα θα φιλοξενήσει τις δημιουργίες σύγχρονου ψηφιδωτού (κοσμήματα, φωτιστικά και καθρέπτες) της Καλλιόπης Καλαϊτζίδου (Calliope mosaics).

Η Καλλιόπη Καλαϊτζίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε και ανατράφηκε σε περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό. Το 2004 έκανε τα πρώτα της μαθήματα στο εργαστήρι ψηφιδωτού του Δήμου Συκεών, με δασκάλα την Νίκη Ψαλτοπούλου. Στη συνέχεια μελέτησε το έργο σπουδαίων ψηφιδογράφων, πειραματιζόμενη ταυτόχρονα με νέες τεχνικές και υλικά.

To 2012 η Καλλιόπη σε συνεργασία με τη διάσημη Γαλλίδα ψηφιδογράφο Valerie Nikoladze (Esprit Mosaique) και μία ομάδα δέκα εθελοντών από διαφορετικές χώρες και περίπου 40 πρόσφυγες από χώρες όπως Αλγερία, Μαρόκο, Συρία, Νιγηρία, Αιθιοπία, Σιέρα Λεόνε, Αφγανιστάν, Ιράκ, Μπουρούντι και Αίγυπτο, δημιούργησαν ένα μεγάλο ψηφιδωτό “μαγικό χαλί” το οποίο κοσμεί τον εξωτερικό τοίχο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Το ψηφιδωτό αποτελεί ένα σύμβολο ενότητας και μνήμης που τιμά τους εθελοντές που εργάστηκαν για την περίθαλψη προσφύγων αλλά και των ίδιων των προσφύγων που προσωρινά έζησαν ή ζουν στη Μυτιλήνη.