Η μικρή Φρίντα ΚοινΣΕπ

Η ΜΙΚΡΗ ΦΡΙΝΤΑ ΚΟΙΝΣΕΠ.
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ
Γιατί 'μικρή Φρίντα'

«Η μικρή Φρίντα» είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας (ΚοινΣΕπ). Ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται από 5 μέλη. Βασικοί στόχοι της η δημιουργία ενός καφέ – γκαλερί που θα χρησιμοποιείται ως έδρα του συνεταιρισμού, η προώθηση δραστηριοτήτων πολιτισμού, τέχνης και ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης, η κάλυψη διάφορων αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση) μέσω παροχών κοινής ωφέλειας και αξιοποίησης τοπικών προϊόντων, καθώς και ο εξωραϊσμός της περιοχής ώστε να αναδειχτεί με τον καλύτερο τρόπο το βυζαντινό μνημείο της Αχειροποιήτου.

Τον συνεταιρισμό μας διακατέχει ο κοινωνικός χαρακτήρας, στοιχείο που διακρίνεται στο θεωρημένο από το Υπουργείο Καταστατικό που διέπει τη λειτουργία του. Μέσω της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας στοχεύουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση της τοπικής συνοχής, της ανάπτυξης και της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή του ονόματος «μικρή Φρίντα» έπαιξε το γεγονός ότι στις αυτοπροσωπογραφίες της Φρίντα Κάλο, κυριαρχεί το μοτίβο του πόνου, τον οποίο γνώρισε από πολύ μικρή ηλικία. Η Φρίντα ήταν μόλις 6 ετών όταν ασθένησε σοβαρά και έχασε εν μέρει την κινητικότητα στο ένα της πόδι, με αποτέλεσμα οι συμμαθητές της να την αποφεύγουν και να την αποκαλούν “Κουτσοφρίντα”.
Προκειμένου να καταπολεμήσει την μοναξιά της, η Φρίντα δημιούργησε στο μυαλό της μια δεύτερη, μικρή Φρίντα, χαρούμενη και κυρίως ελεύθερη από τα δεσμά του πόνου και της μοναξιάς. Η μικρή Φρίντα έγινε η καλύτερή της φίλη. Πέρα από το αυτονόητο, που αφορά στο μέγεθος του χώρου μας και την αγάπη για την ίδια την τέχνη της Κάλο (και όχι μόνο), καταλήξαμε στο όνομα «μικρή Φρίντα» γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο ιδιαίτερο. Έναν χώρο, όπου ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας και υποβάθρου θα μπορεί να βρεί έναν φίλο. Να ενταχθεί σε μια νέα παρέα, να αποκτήσει ένα νέο ενδιαφέρον που αφορά στον πολιτισμό και στα κοινά της πόλης μας – μέσα από τις δραστηριότητες που σχεδιάζουμε για το μέλλον. Αυτό είναι η «μικρή Φρίντα». Μικρή, χαρούμενη, ελεύθερη.  Καλώς βρεθήκαμε. Viva la vida!

Η Φρίντα σε ηλικία 2 ετών, φωτογραφημένη από τον πατέρα της το 1909.

Τα νέα μας
EVENTS
error: Content is protected !!