Στα πλαίσια του κοινωνικού σκοπού της ΚοινΣΕπ, και συγκεκριμένα της προώθησης και διατήρησης της πολιτιστικής και παραγωγικής μας κληρονομιάς, η μικρή Φρίντα ΚοινΣΕπ διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή, η οποία έλαβε χώρα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (10-12 Μαρτίου 2019).  Μία μικρή ομάδα συμμετεχόντων (10 άτομα) μετέβησαν στον Ελαφότοπο Ιωαννίνων, όπου εδρεύει το παραδοσιακό εργαστήριο η «Σαΐτα».

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στον κύκλο του μαλλιού, την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής καθώς και της αρχαίας τεχνικής βαφής του μαλλιού με φυτά.

Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να διδαχθούν από πρώτο χέρι και υπό την καθοδήγηση της ειδικού Λένας Γεροθανάση τα διάφορα στάδια μεταποίησης και φυσικής βαφής του πρόβειου μαλλιού, αλλά και προετοιμασίας και χρήσης του παραδοσιακού αργαλειού.

Η ομάδα είχε επίσης την ευκαιρία να περιηγηθεί στα μοναδικής φυσικής ομορφιάς αξιοθέατα της περιοχής, να γνωρίσει την χαρακτηριστική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την άγρια φύση της που ανήκουν στο δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και προστατεύονται από τους κανονισμούς του Natura 2000.