Ο Ενημερωτικός Εκδοτικός Συνεταιρισμός Alterthess και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ – Γραφείο Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια σειρά από podcast με θέμα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τα εγχειρήματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.
Σ’ αυτό το επεισόδιο συζητάμε για την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων της εστίασης και τις επιπτώσεις της στη ζωή των εργαζομένων με την Παρασκευή Μαραγκού, μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Η Μικρή Φρίντα», και με τη Δώρα, που είναι μέλος του Συνεταιρισμού Εργαζομένων που λειτουργεί το καφέ μπαρ Art Core.
Μία παραγωγή του alterthess ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με την υποστήριξη του Ιδρύματος Heinrich Böll Γραφείο Θεσσαλονίκης.
Συνέντευξη-Αρχισυνταξία: Ιάσων Μπάντιος
Ηχοληψία-Μοντάζ ήχου: Μενέλαος Εξίογλου
Μετάφραση στα αγγλικά: Phoebe Holland
We’re Better Off Together: Coffee Bars
Alterthess news publishing collaborative and the Heinrich Böll Foundation of Thessaloniki, Greece, have created a series of podcasts on the difficulties faced due to the Covid-19 pandemic and how the new conditions have affected the life and operation of Social and Solidarity Economy organizations which are active in various Greek business sectors.
In this episode we discuss on the months-long closure of the restaurant industry and its impact on the lives of employees with Paraskevi Marangou, member of the Social Cooperative Enterprise “Mikri Frida”, and Dora, member of the Employees’ Cooperative that operates the cafe bar Art Core.
Produced by alterthess KOIN.S.EP. with the support of Heinrich Böll Foundation Thessaloniki-Greece.
Editor-Interview: Iason Bantios
Sound recording and editing: Menelaos Exioglou
English translation: Phoebe Holland